Имаме пари за 3 месеца, посочи премиерът.

"Днес, заедно с Дончев, Горанов, Караниколов говорихме с шефа на МВФ за мерките по света. Светът се готви и реално има пари за около 3 месеца", каза премиерът. Той поясни, че 81 държави са поискали пари от МВФ.

"В рамките на дни големите производители на алкохол започнаха да произвеждат спирт. От него ще можем дори да изнасяме. Основна грижа за нас са не само лекарите и полицаите, а и пенсионерите. Няма да пипаме резерва за тях", категоричен бе той.  Борисов добави, че са направени и проверки на запасите на хранителни продукти като боб, леща и други. 

А канцлерът на Германия Ангела Меркел е похвалила правителството за реорганизацията на индустрията.

"Монтират се термокамери навсякъде, за да можем да ускорим зелените коридори. Защото, докато вървят тировете, ще върви и икономиката - и нашата, и европейската", заяви министър-председателят. 

По думите му мерките, които се предвиждат, ще струват 20 милиона. "Светът е в изключително тежко положение. Такава криза никой не е виждал. Важно е сега парите да се слагат на правилното място, за да останат живи. Имаме финансов буфер. Дано не се стига до взимане на заем. Искрено се моля с наличните ни пари да издържим 3 месеца. После, ако се наложи, ще вадим от фондове", коментира Бойко Борисов и допълни, че в сряда ще се проведат разговори за пакети за банките. 

НА ЖИВО: Борисов и Генералът с последната информация за заразени в България!

"Вижте колко са парите на бизнеса, на физическите лица и колко са в резерва. Трябва ли всеки, който се сети, да каже, че държавата трябва да му плати. Трябва да останат пари и за пенсионерите. Ако си млад, ще отидеш и на село и ще оживееш, но възрастният човек?", попита Борисов.  

Той помоли до сряда населението да изчака по въпросите за кредитите и взимането на допълнителните помощи. Тогава ще се направи среща с представители на банките, за да разяснят на хората въпросите, които ги вълнуват.

Произвеждаме с хиляди тонове спирт на месец - имаме спирт. Можем да произвеждаме и да продаваме на други държави, заслючи премиерът. 

50% ръст на жертвите от коронавирус за днес в България!