Абсурдна забрана за работници в Бургас да ползват тоалетна.

В цех за дограма служителите е трябвало да подават писмена молба, за да могат да отидат до WC-то през работно време.

Тази забраната вдига на крак Инспекцията по труда, защото макар и всяка фирма да има вътрешни правила, подобни ограничения не са посочени в закона.

Според Павлин Васков, директор Инспекция по труда- Бургас, в Кодекса на труда въобще липсва текст, който да касае ходенето до тоалетната.

Шокиращи са точки 5 и 6 от забраната, според които тоалетна се ползва само през почивките и ако ви се наложи, трябва да уведомите писмено с молба ръководството, като посочите причините. Текстът обаче липсвал в Правилника за вътрешния трудов ред на дружеството.

"Тоест това е нещо абсолютно хвърчащо, кой го е измислил и по какъв повод тепърва ще разберем, любопитно ми е!", настоява Павлин Васков.

Работодателят отрича да е подписвал подобно нареждане.

"Многократно устно уведомяваме всеки един наш служител, който започва работа в производството, обаче пак някой не разбрал, пак някой някъде се търси през работно време, защото не е на работното си място и затова някой ги е написал и ги е залепил на стъклото", обяснява пред bTV управителят на фирмата.

Служителите подали сигнала, не смеят да застанат с имената си, но ден след проверката на инспекторите, абсурдните правила са свалени от стената в цеха.