Полупразни. Така могат да се опишат плажовете в Златни пясъци и съседните курорти в събота. Очакванията да се напълнят с туристи не се оправдаха. Цената на два шлезлонга и чадър е около 9 лева, показа проверка на кореспондент на GLAS.bg.

Това обаче не привлича нашенците. Предимно туристите са от Румъния, дошли за уикенда с кола. Те обаче не могат да напълнят и малкото работещи заведения в курорта Златни пясъци.

Повечето от ресторантите и магазините са затворени и едва ли ще отворят през лятото. Цените на кебапчетата за по 7 лева, а кафето между 3 и 6 лева в различните обекти.

Въпреки всички призиви за почивка на родното Черноморие, на този етап опашките са по-скоро в посока Гърция, отколкото на изток. Туристи има и по черноморските курорти, но пандемията си е казала тежката дума и в сравнение със същата дата през изминалата година плажовете са съвсем пусти. Освен в Златни пясъци, туристи липсват и в Албена, Обзор, Варна, дори в Свети Влас.

В същото време днес кацна първият чартърен полет на летище Варна. С него пристигнаха първите туристи от Франкфурт, Берлин и Хановер, които ще отседнат в Златни пясъци и Албена.