За да се регистрирате в желания хотел, не винаги е достатъчно само да го резервирате. Администрацията на хотела може просто да не разреши законно на някои туристи дори да влязат във във фоайето на хотела.

Ако тази ситуация вече се е случила, тогава всичко, което остава на туриста, е да използва мобилната услуга за търсене на хотел и да резервира нова стая в друг хотел или да тръгне да търси друг хотел пеша.

Документи и проблеми с тях

Поради факта, че хотелските стаи са любимо място за криене на престъпници, докато те са издирвани, специално внимание се обръща на хотелите от страна на полицейските органи.

В съответствие със законодателството на повечето страни, хотелите са длъжни да предоставят информация за всички гости на Министерството на вътрешните работи.

Ето защо в хотела при регистрация се изисква паспорт и такава се отказва, ако потенциалният гост го няма.

Повечето хотели не приемат никакви други документи, освен паспорта или личната карта, противно на това, което сме гледали по филмите, повечето хотели не признават шофьорска книжка и други подобни. 

Важно! Чуждестранен гражданин може да бъде регистриран с международен паспорт, но за чужденеца ще се изисква и виза или миграционна карта.

Закъснение

В много хотели има правило, според което стаята на закъснял гост може да влезе в свободна продажба и съответно да бъде взета от някой друг.
Например, ако правилата за хотела гласят следното: резервирана стая, чиито гости не са се регистрирали до 23:59 същия ден, може да бъде свалена от резервация и да бъде пусната за свободна продажба.

В този случай, в случай на непредвидена ситуация, хотелът просто трябва да бъде предупреден за инцидента, като в този случай резервацията ще бъде запазена за закъсняващия гост.

Непридружени деца

Децата в хотелите винаги се възприемат двусмислено, защото това са потенциални затруднения за персонала в случаите, когато дете например плаче силно във фоайето или чупи нещо в стаята.

Но ако дете пристигне в хотел без възрастен придружител, то то просто няма да бъде регистрирано и съответно няма да бъде допуснато до него.
В повечето страни, дете под 14 години може да бъде регистрирано само придружено от:

родител (и);
настойник (и);
близък (роднини), тоест: баби и дядовци, сестри и така нататък;
придружаващ (и), в съответствие с документите.

Освен това си струва да проверите категорията на хотела предварително, тъй като категорията "Само за възрастни" все повече се среща на хотелския пазар. Такива хотели изобщо не приемат гости с деца.

Животни

Настаняването в хотел с четирикраки гости не е забранено на законодателно ниво, но може да бъде ограничено от правилата на самия хотел.
Обикновено такива ограничения са написани при резервация онлайн, те могат да бъдат намерени и на уебсайта на хотела или на рецепцията. Необходимо е да се запознаете с тях.

Доста често срещана забрана е настаняването на животни, понякога хотел може да забрани само определени видове животни или да ограничи размера им.
Всяко пътуване трябва да бъде подготвено предварително. Когато резервирате хотел, трябва незабавно да изучите вътрешните му правила и преди да тръгнете, проверете за паспорт и тогава пътуването ще донесе само положителни емоции.

Източник: pochivka.blitz