Първи уикенд без дискотеки. Нощните заведения останаха затворени в цялата страна. Това обаче не попречи на желаещите да намерят начин да се събират и забавляват въпреки ограниченията.

„Събират се на домашни партита, по паркове също”, разказа пред GLAS.bg едно от момичетата, които се бяха отправили на парти в центъра на града

„Хората го правят, защото няма друг начин да се съберат приятели и роднини”, казва друга 20-годишна пловдивчанка.

В арт квартала Капана на Пловдив в петък вечер имаше желаещи да вечерят или да пият в заведенията, но в последните седмици се забелязвал отлив на клиенти.

Членовете на Областния кризисен щаб обмислиха въвеждането на вечерен час, но на този етап се отказаха от крайната мярка.

„Аз си мисля, че дори да го въведат е много трудно някой да го следи и какво ще направи това, като през останалите 12 часа хората пак са навън”, каза посетител на ресторант.

Най-притеснени от евентуално затваряне и на ресторантите са хората, които работят в тях. Те спазват стриктно дезинфекцията и носенето на маска през целия работен ден.

„Всички се молим да не се случва такова нещо да ни затворят. Много хора вече бяха на Бюрото по труда и нямат право да се възползват от техните услуги и всички ще останем без доходи”, заяви пред GLAS.bg Христо Иванов, който от над 10 години работи като сервитьор в Пловдив.

Собствениците на заведения също се стараят да спазват мерките, за да останат отворени, макар и с капацитет наполовина.

„С електронни термометри се мери температурата на хората, дезинфекцират се и след това се настаняват, за да няма струпване, да има разстояние между масите”, казва управителят на един от големите комплекси в Пловдив – 7 points.

Затварянето на дискотеките и нощните клубове обаче не попречи на младежите да се събират на групи.

„Събираме се най-вече на домашно. Според мен трябва да отворят дискотеките, безсмислени са тези мерки”, категоричен е тийнейджър от Пловдив.

Нелегални хоремаци или барове със строг контрол? В Пловдив разумът надделя над емоцията

Работното време на коктейл-баровете в Пловдив в момента е ограничено до 23,30 часа.

Хелоуин в Пловдив ще има! Къде ще са партитата в петък и събота?