Пак пробват да продадат Палата №5 от Панаира! Търгът – от 3,9 млн.

Пак пробват да продадат Палата №5 от Панаира! Търгът – от 3,9 млн.

Банка "ДСК" ще се опита да продаде сграда, като част от Панаира в Пловдив, за пореден път. Става дума за бившата Палата №5. През 2017 години финансовата институция отново пробва да продаде имота, но до сделка не се стигна.

От поканата за участие в новия търг става ясно, че банката иска да продаде сградата на начална цена от 3 900 000 лева без ДДС или 4 680 000 лева с начислен данък. Това е стойност, по-ниска от търсената на предходните аукциони.

Самият търг ще се проведе на 10 декември, като депозитът за участие в него е 100 000 лв., а стъпката за наддаване е 50 000 лева. Кандидатите ще могат да закупят необходимите документи за участие в периода 8 ноември - 9 декември, се посочва още в поканата.

Сградата се намира на улица "Цар Борис III Обединител" в Пловдив, като тя е на 3 етажа, а застроената ѝ площ е 1950 квадратни метра. Бруто площта ѝ, което включва и сутерена, е 4675 квадратни метра.

От края 90-те години насам Палата №5 не е част от Международния панаир в Пловдив, след като беше приватизирана. Тогава неин собственик става местната фирма "Рестрой".

През годините там се намираше телевизия "Европа", която преди беше собственост на брата на президента Петър Стоянов - Емил Стоянов. По-късно неин собственик стана предприемачът в строителната индустрия Киро Киров.

Сградата влиза в портфолиото на "Банка ДСК" през 2011 година, пише money.bg. Тогава финансовата институция я придобива от "Търговско-рекламен център по строителството" заради необслужвана ипотека, чийто управител към този момент е Иван Киров - синът на Киро Киров.

За първи път търг за Палата №5 обявиха от финансовата институция през май 2017 година. Тогава началната цена беше малко над 5 милиона лева. По-късно през същата година бяха пуснати още няколко търга, които бяха неуспешни заради липсата на достатъчно кандидати.

Напишете коментар
captcha

Виж още

През 2023 г. годишният общ доход средно на лице от домакинство е 10 846 лв. и
Празничен брънч ще се проведе в хотел  DoubleTree by Hilton Plovdiv .
Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските
Българската общност в Австрия се обяви за откриването на директни полети от
През последните 2-3 години заплащането на автомонтьорите в България се е
Световното богатство е около 480 трилиона долара. Милиардерите притежават около