Кой каза, че няма хора на нашето море? Сезонът в един от южните ни курорти - Созопол, се пука по шевовете, предаде репортер на GLAS.bg 

Пешеходните зони са пълни с туристи, а на топ плажовете около Созопол и Черноморец шезлонгите са резервирани още от сряда, установи наши проверка. 

"Най-силно присъствието на туристи се усеща от петък до неделя, но тази седмица хора имаше и в делничните дни", хвалят се собственици на ресторанти. 

"Мислихме, че сезонът ще е пълен провал, но се налага да отказваме резервации, защото сме пълни", разказаха пред GLAS.bg от управата на един от известните комплекси в курорта. 

Красивите плажове на хилядолетния град са пълни с летовници. В петък и свободната, и безплатната зона на Созопол – централен бяха пълни. Подобно е положението и на плажовете на Буджака и Златна рибка. Гостите са изцяло български туристи и рядко румънски граждани.

Това е глътка въздух за хотелиери и ресторантьори, които се надяват да спасят сезона. 

Трафикът към цялото Южно Черноморие е изключително интензивен, още по обед се образуваха колони от автомобили. Освен към Созопол, туристите се отправят и към Царево и Приморско.

За разлика от Южното Черноморие, курортите на север не се радват на толкова голям интерес. 

Случи се! С маски на плажа, има глоби! СНИМКИ