Хората в социалните мрежи са разделени след новината, че здравният министър предложи пълно затваряне на държавата, за да се ограничи разпространението на коронавируса у нас. Лекари и учители първи приветстваха намеренията. Бизнесът и работещите в обслужващия сектор обаче на на другия полюс. Ето една от най-коментираните позиции: 

Аз съм фризьор и също съм на първа линия! Работя в частния сектор и не получавам по 1000 лв. към заплатата си, въпреки това си върша отговорно работата, оставайки на работното си място и спазвайки мерките за безопасност!

"Нищо лично към хората с тези професии!!!
Докторите отказват да лекуват, полицаите разпъват палатки, защото и те били на първа линия с Ковид... Всички обаче получават редовно заплати, а държавата на някои им дава и допълнително по 1000 лв. на месец.

Не е такава ситуацията при хората на изкуството и в частния сектор. Така и не чух някой предприемач, служител в частна фирма, артист или танцьор да се оплаква, че не иска да работи, защото го е страх от Ковид. Точно обратното- по всякакъв начин се борят да работят и да не ги затваря държавата. Явно психозата удря най-много тези, които вземат сигурни пари от бюджета или здравната каса. Ако обаче на тези професии им спрат „кранчето“ за няколко месеца, нещата ще си дойдат на мястото- ще искат и да лекуват, и да преподават, и да охраняват. ‼‼‼Всеки излизащ от вкъщи и отиващ на работното си място е НА ПЪРВА ЛИНИЯ! ‼‼‼"

Само да допълня, че и ние имаме семейства, близки и хора, които искаме да са живи и здрави!!! И затварянето на каквото и да е ни засяга лично! Децата ни ходят на училище и детска градина, близките ни няма да могат да работят и съответно също няма да имат доходи!