Едно от най-споделяните видеа в социалните мрежи през последните дни е на 17-годишно момче от Сандански.

Иван Иванов сам развива своята овощна градина. Той разказва, че никога не се е притеснявал от своите връстници и с гордост говори за хобито си. Твърдо решен е да увеличава насажденията.

"От 7-8-годишен се занимавам със земеделие. Винаги ме е радвало и винаги, като се занимавам с градини, това ме кара да се чувствам добре", казва тийнейджърът.

Той е ученик в 11-ти клас в Земеделската гимназия в Сандански. Щом свършат часовете, не отива в кафенета и заведения, защото силно го влече съвсем друго нещо.

В близкото село Поленица Иван си има своя овощна градина, на която се е посветил изцяло.

"Много от приятелите ми са ми казвали: "Ти пенсионер ли си?", "Ти луд ли си да се занимаваш с градина на тия години?". Хорското мнение за мен не важи. Важно е какво иска моята душа. Човек, ако се влияе от хората, няма да стигне далеч", посочва Иван пред Нова тв.

И така, без да обръща внимание на връстниците си, Иван не спира. Дръвчетата му са 90 на брой и за всяко младежът полага специални грижи.

Опитът му вече не е никак малък и младежът добре знае какво да прави през земеделската година, за да бере наесен хубави плодове.