52-годишна жена, приета в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата, е починала късно снощи.

Пациентката е лекувана по телефона от своя личен лекар, като преди около 10 дни болната жена е позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура.

Лекарят й се усъмнил, че е заразена с коронавирус и я оставил на домашно лечение, като той й казал, че вирусът можел да има симптом болка в корема, информира bulnews.bg.

Състоянието й обаче продължило да се влошава в следващите дни и тя е била насочена към частната болница във Враца със съмнение за бъбречна криза. След като е посетила частното лечебно заведение и била прегледана от нефролог, на жената й прилошало и припаднала.

В резултат на това бил извикан реаниматор по спешност, за да може да се уточни нейното състояние. Управителят на частната болница също е бил информиран и я прегледал, като установил, че става дума за проблем със стомаха.

Жената е била унесена, но контактна и адекватна, изпълнявала команди. Имала е отслабено дишане, липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В частната болница обаче няма хирургично отделение и затова пациентката е била транспортирана по възможно най-бързия начин в Спешното във Враца.

В областната болница са й направили рентген, който бил недостатъчен за поставяне на точната диагноза, след което й бил направен и скенер.

След образната диагностика и проведените прегледи се оказало, че тънките черва на болната били перфорирани на цели четири места. Това наложило спешна операция на жената, след като била лекувана по телефона от коронавирус.

Нейното състояние обаче било изключително тежко и тя починала.