Софийската районна прокуратура е внесла днес в съда обвинителен акт срещу Мариана И. за кражба на куфар от Терминал 1 на летище София.

Багажът бил на белгиец, който пристигнал у нас на 30 декември 2015 г. В него имало вещи за 9883 лв.

Белгиецът пристигнал в София по обед с полет от летище Шарлероа. Той пътувал с два куфара. Когато отишъл до багажната лента да си ги вземе, той установил, че единият, син на цвят, липсва. Потърсил помощ от Гранична полиция и пуснал рекламация, че багажът е изгубен или откраднат.

Проверка показала, че куфарите на белгиеца са били разтоварени от самолета на летище София. От записите на охранителните камери на аерогарата станало ясно, че единият е взет в 12,22 ч от багажната лента в непосредствена близост до помещението за загубени и забравени багажи.

Прибрала го жена, която пристигнала със същия самолет от Белгия и после са качила на автобус за Пловдив. Оттам тя взела такси до дома си в близко село.

По-късно обаче полицията я открила, претърсила жилището и намерила куфара. По заключващите му устройства имало следи от взлом. Според прокуратурата жената е разбила ключалката на куфара и е взела вещите в него.

Оттам съобщават още, че жената е осъждана. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане в съда.