Жена от Кричим е била задържана за неспазване на мерките за карантина. Според сигнал до Glas.bg преди 4 дни тя е била на почивка в Бергамо. 

На 13 март тя се е прибрала в страната и е имала досег до десетки в града, преди да бъде задържана от органите на реда.

Възмущението на източника на медията ни е свързано в факта, че жената е била в най-опасната точка в Италия и дори се е тагнала в социалната мрежа.

От полицията съобщиха пред Glas.bg, че жената се е прибрала на 13 март, именно когато е обявено извънредното положение в страната и тя не е знаела как да реагира първоначално. Нейни съграждани са сигнализирали на полицията, при което те са реагирали мигновено. При намесата им се е стигнало до свързване с личния лекар на жената, сигнал е подаден до РЗИ-Пловдив,а после и до прокуратурата. Издаден е и предупредителен протокол, а жената е поставена под карантина. 

В този случай остава въпросът как жената ще си набява храна и стоки от първа необходимост без да има контакт с други хора.

От ОДМВР -Пловдив уточниха, че случаите на територията на РУ Стамболийски на хора под карантина са общо 6, включително въпросната жена.

Както по-рано ви съобщихме, в Пловдив областта те са около 200.

200 души от Пловдив и областта са под карантина!Транспортна болница става инфекциозна