50-годишен мъж болен от коронавирус, който е сред новите заразени в Пловдив, е преместен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Св. Георги".

Мъжът е бил приет първоначално в МБАЛ ”Св. Пантелеймон”, известна още като бившата Втора градска болница. Преди около седмица, мъжът е тестван за коронавирус, тъй като проявявал симптоматика, ала пробата била отрицателна. След около 5 дни медик от лечебното заведение се е усъмнил в истинността на резултата и е настоял да се направи втора проба за COVID-19. 

Тази нощ е излязъл резултатът на 50-годишния мъж, който потвърдил заболяването, научи Glas.bg.

Пациентът е преместен във Инфекциозна клиника, като на този етап състоянието му е стабилно. Той е с десностранна пневмония, но към момента няма установена дихателна недостатъчност и не е интубиран. 

Затварят още една болница в Пловдив заради COVID-19, случаите растат

4 са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив, съобщиха от Националния щаб. Областният управител Дани Каназирева съобщи, че по данни на РЗИ в Пловдив не става въпрос за служители на здравната инспекция, а за взети три амбулаторни проби, които РЗИ транспортира до лабораторията в Стара Загора.

По информация на директора на РЗИ д-р Ваня Манчева вече се прави епидемиологично проучване.

Относно другия случай в МБАЛ "Свети Пантелеймон“, също съобщен тази сутрин от Националния щаб, екипът на РЗИ е вече в болницата и след уточняване на епидемиологичната ситуация ще се вземат съответните мерки.

Към момента потвърдените случаи за COVID-19 в Пловдив и областта са 13, а в България са 276.