Полиция, жандармерия, специализирана прокуратура и експерти са на място за разкопаването на боклука при акция в бившето ТКЗС край Червен бряг.

Припомняме ви, че тази сутрин започна акция заради незаконни боклуци, край Червен бряг. В края на май там бяха открити над 60 тона отпадъци, загробени под земен насип. Според експертите балите не са български и са дошли от чужбина. Те са били заровени поне преди 2 години и вероятноса отпадъци от акумулатори и електроника.

Акция заради незаконния боклук в Червен бряг СНИМКИ и ВИДЕО

Според източници на Glas.bg боклука е свързан с обвиняемите Бобокови и бившия кмет на Червен бряг - Данаил Вълов. Недко Сандов, който е подсъдим за купувани на гласове в полза на екскмета, също е замесен.

След анализ от РИОСВ Плевен се оказва, че боклукът представлява акумулаторни сепаратори, които вероятно са свързани с фирмите на подсъдимите Бобокови. В показания на основен свидетел по делото се твърди, че политически чадър над братята е оказвал и областния управител на Плевен - Мирослав Петров, кметове и други политически фигури.

Очаквайте още подробности!