Започна се! Това, което учениците чакат най-много след новогодишните празници - грипната ваканция, вече е факт. Засега само в Хисаря, но знае ли човек...

И така - вече е потвърдено, учениците в Хисаря излизат в грипна ваканция. Причината е, че масово децата са болни. Днес е издадена официална заповед от кмета на курортния град Пенка Ганева. С нея се обявяват за неучебни  15, 16 и 17 януари и важи за всички училища в общината, както и за детската градина „Мечо Пух“.

Учениците трябва да влязат в клас отново на 20 януари, понеделник.

Има специално писмо от Регионалната здравна инспекция, с което се препоръчва децата да излязат във ваканцията, за да се ограничи разпространението на заболеваемостта от грип.

В Пловдив засега грипна ваканция не е обявена. С което отговаряме на многобройните запитвания от страна на учениците в града.

Припомняме, че здравните власти предупредиха, че броят на заболелите от грип нараства. Очакват се повече болни през следващите две седмици, а епидемия - в началото на следващия месец. Макар и все още да сме далече от грипната вълна лекарските кабинети са пълни с пациенти с остри респираторни заболявания, обясняват специалисти.