Хората изхвърлят на боклука какво ли не. От обичайните битови отпадъци до покъщнина. Сега обаче се натъкваме и на жив "боклук". Става дума за изоставено до казан зайче в клетка.

Явно на собственикът живинката му е омръзнала и е решил да се отърве от нея точно по този ужасен начин.

За щастие, столична животинска организация се е заела с лечението и осигуряването на по-добър живот за Руни.

Ето какво гласи и публикацията в социалните мрежи:

"Не знаем какво е довело до резултата - мизерна клетка с изтормозен заек в ужасно състояние до кофа за боклук в София. Това, което знаем със сигурност е, че този заек не е бил обгрижван изобщо и преди да бъде изхвърлен по този начин, тоест предположението че някакви обстоятелства може да смекчат вината на бившия му стопанин и той евентуално да е бил принуден от нещо да остави така заека, за да го вземе някой друг, реално не може да е приложимо. Реално този бивш стопанин е направил услуга на заека, като го е изхвърлил и така е прекратил мъчителния му живот при него.

Перуника е млада женска от порода за месо. Вероятно е гледана за месо и вероятно е имала ушна марка, която е съдрана с част от ухото. Състоянието и е потресаващо - тежка ушна инфекция, уши пълни с ушна кал и кръв, сплъстена пропита с урина козина и ранички по цялото тяло.

Перуника е при нас за да получи лечение на първо място, а след това надяваме се старт на новия и живот с нормални хора. Ще мине много време докато стигнем до там и се надяваме Руни да издържи, защото тепърва я чакат тежки ежедневни процедури, лечението няма да е лесно.

Ако имате желание, можете да ни помогнете за Руни и другите зайчета на лечение по един от посочените в сайта ни начини:

https://wildanimals.bg/donation/Средства

Можете да ни помогнете и с храна и консумативи за зайците. Ползваме само неотворени храни, не насипни, и държим да са доказано качествени. За нашите зайковци само най-доброто. Ако имате някакви въпроси, с удоволствие ще Ви отговорим в съобщенията.

Ние сме неправителствена организация и се издържаме само чрез дарения, така че всяка помощ е ценна за нас. Благодарим Ви!"