Втора жена почина след тежката катастрофа в парзарджишкото село Дебръщица, научи GLAS.bg

До тук се стигна, след като кола излезе от пътя, качи се на тротоар и помете четири жени, които говорили пред къщата на едната. На място загина една жена, а другите три бяха откарани в болница.

В събота към 18 часа е издъхнала най-тежко ранената жена, която е 69-годишна. Тя беше няколко дни на апаратна вентилация и в медикаментозна кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

„За съжаление травмите бяха несъвместими с живота”, съобщиха за GLAS.bg от лечебното заведение в Пазарджик.

Опасният завой е на входа на населеното място при слизане от летния курорт “Свети Константин и Елена”. Според хората, ако е имало легнал полицай и мантинела, трагедията е можело да бъде избегната.  

 „Тук специално в нашето село трябва да има на всеки 100 метра легнали полицаи, но не само легнали и високи.”, заяви жител на селото. 

Кметът на Дебръщица посочи, че легнали полицаи са били поставени през 2015 година. Намирали са се в началото на населеното място и пред детската градина.  

„От АПИ са махнали легналите полицаи. Мен никой не ме е потърсил да ми каже, че ще каже, че ще махнат легналите полицаи. Изстъргали са ги и толкова.”, твърди Латинка Вълчева. 

Жената зад волана е вън от ареста, защото не е извършила престъплението умишлено и трябва да се грижи за 7-годишното си дете.  

От Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че въпреки, че е освободена от ареста, срещу жената зад волана ще се води наказателно дело.