Нов сблъсък по линията Доналд Тръмп - Грета Тунберг. Момичето, което се бори срещу климатичните промени отново отвърна на подигравателен коментар от страна на американския държавен глава и промени описанието си в Twitter, за да иронизира обидата на Тръмп.

“Момичето има проблеми с гнева. Трябва да погледа малко стари филми с някой приятел. Успокой се, Грета! Успокой се!”, написа Тръмп в своя акаунт в Twitter - платформата, която президентът активно използва, за да изразява своето лично мнение.

И така държавният глава на САЩ получи своя подобаващ отговор, който за пореден път предизвиква и бурни онлайн реакции. Шведската активистка Грета Тунберг реши да смени описанието си в социалната мрежа и сега съвсем пасва на начина, по който я вижда тръмп.

“Тийнейджър, който работи върху проблемите си в гнева. В момента се успокоява и гледа добри стари филми с приятел”

Реакцията на Тръмп идва само дни, след като 16-годишната шведка беше провъзгласена за жена на годината от престижното списание “Тайм”. Причината за отличието са нейните протести срещу климатичните промени.

Стачките на Тунберг доведоха до стартирането на глобално движение и масови демонстрации, настояващи правителствата на отделните държави да предприемат политики за справяне с глобалното затопляне.