Мощна буря с гръмотевици и на места градушки, удари София през изминалата нощ. Над 60 литра дъжд се изляха до 22 часа. 140 са сигналите от началото на бурята до 23.30 минути, съобщиха от Столична община. Няма данни за пострадали хора. Наводнени бяха булеварди, подлези и метростанции.

Перловската река е в коритото си в района на Военна академия, където късно снощи вода излезе на пътното платно и временно то остана затворено. Владайска река преля в района на Орландовци и кв. Бенковски.

Наводнени са подлезът на НДК, транспортните подлези на бул. Цар Борис трети и гара Подуяне. Въпреки наводнени отделни метростанции по време на бурята, движението на метрото не е спирало. Екипи на пожарната и Столична община работиха на терен през цялата нощ, като дейностите продължават и към този час, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес започва оглед за паднали клони и дървета, а малко по-късно Столична община ще предостави обобщена информация за всички последици от бурята.

От пороя в София улиците се превърнаха в реки. Десетки коли закъсаха във водния капан.

В понеделник вечерта Стефан качва в таксито си две клиентки. Бурята започва, а минути след това се оказват приклещени във воден капан.

Съдбата на Стефан сполетява и още редица шофьори. След пороя екипите на пожарната и полицията помагаха на закъсалите автомобили.

"Водата беше до дръжката на врата, още малко и щеше да прелее през прозореца", казва той.
 
Подлезите в столицата също бяха наводнение. След силната буря тепърва потърпевшите ще изчисляват пораженията.

Човек е пострадал от паднала мълния

Метрото под вода, блок се разпада, Фандъкова с изявление след потопа СНИМКИ

Небето над София се продъни! Потоп, градушка и гръмотевици! СНИМКИ+ВИДЕО