Включват сирените в Пловдив и още 10 града заради пандемията!

Включват сирените в Пловдив и още 10 града заради пандемията!

Със заповед на директора на ОДМВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев от утре, 30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията.

Целият състав ще бъде ангажиран да следи за стрикното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

На национално ниво, комисар Рогачев ще направи предложение да бъде използвана националната система за ранно предупреждение и оповестяване, която се използва само в 11 града в страната. По високоговорителите хората ще бъдат призовани да не напускат домовете си.

Ограничението да се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици.

Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на Пловдив и областта, да напускат жилищата си само за основни нужди: закупуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа.

"Срещи с приятели и близки, които не живеят заедно с вас да бъдат избягвани, защото в момента това може да ви накара да се почувствате по- добре, но в същото време да ви подложи на риск от зараза. Бъдете отговорни и се обърнете към семействата си и хората които обичате, за да бъдат предстоящите празнични дни светли!", апелират от ОДМВР-Пловдив.

НА ЖИВО: Снижи се средната възраст на починалите, жертвите растат

Двама лекари от Пловдив и още един пациент - новите случаи с коронавирус

Първи тежък случай на коронавирус в Пловдив!

Напишете коментар

35-годишен работник пострада тежко на строителен обект в столичния квартал
12-годишно момче е с лека телесна повреда - избиване на зъби, след пътен
За времето от 29 до 31 май включително на територията на цялата страна се
Ограбеният склад за лекарства късно снощи е собственост на
Фитнес залите се готвят за протест. От бранша настояват за спешна среща с
Президентът Румен Радев, който в момента е в родния град на Христо Ботев -