Черната серия не подмина и известния семеен лекар от Пловдив д-р Кирил Еленски. 62-годишният медик си е отишъл буквално за часове, разказаха негови близки.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Още един изключителен лекар, човек и деец ни напусна", написаха от БЛС.

Медикът до последно изпълнявал своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти с много любов. Мъката е непреодолима, а загубата е на цялото общество, се казва в съобщението на Лекарския съюз.

Негови приятели са шокирани. Докторът се  заразил с коронавирус. В четвъртък след обяд много близък човек му занесъл около 16,30 ч кислороден апарат у дома, защото не можел да диша. Не искал да влиза в болница. Апаратът бил доставен около 16,30 часа. Тази нощ  д-р Еленски е издъхнал.

Той е роден през 1958 г. в  Пловдив. Завършил е МУ-Пловдив през 1985 г. Има две специалности – Вътрешни болести и Обща медицина, както и магистърска степен по Макроикономика. До 2000 г. д-р Еленски работи в общинската болница в Карлово, като участъков лекар, а впоследствие става и зам.-директор на лечебното заведение. От 2000 г. е собственик на амбулатория за първична медицинска помощ в Пловдив.

През годините д-р Еленски е един от дейните членове на БЛС.: член на Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия в гр. Пловдив от 2001 г до 2005 г., зам.- председател на лекарската колегия в града от 2005г. до 2008 г. и член на арбитражната комисия към колегията от 2005 г. до 2010 г. За кратко д-р Еленски е и председател на Лекарската колегия в Града под тепетата. Член, а по късно и зам.-председател на Управителния съвет на БЛС.

Д-р Еленски винаги се е ръководил от морално-етичните норми в лекарската професия и присърце е работил за утвърждаване авторитета на съсловната организация и съхраняване на доверието на хората към лекарската професия.

Уважаван и обичан хирург от Хасково загуби битката с вируса. Поклон!

Вирусът погуби още един уважаван лекар