Изхвърлиха възрастен мъж от влака между две гари защото нямал билет. Той е бил принуден да слезе между гара Филипово и Труд, паднал в шипкови храсти и останал в безпомощно състояние близо половин час.

През това време викал за помощ. Инцидентът е станал на 26 март във влака Пловдив-Карлово, който тръгва от Филипово в 14.20 часа, пише Марица.

Тодор Николов е 78-годишен пенсионер. Мъжът живее със съпругата си в Пловдив, кв. „Изгрев“, родом е от Баня и се прибирал да нагледа къщата си там.

Когато отидох на гара Филипово касата за билети не работеше, разказа Тодор. И друг път се е случвало, но е имало бележка, че билети ще се издават във влака. Този път нямаше бележка, но се аз спокойно се качих на влака, приготвих си 1.50 лв. за билет до Баня и чаках кондукторът да дойде.

Възрастният мъж бил изненадан - поискали му 6.00 лева за билет, таксували го като нередовен пътник. Тодор предложил да плати билет до първата гара – Труд, а след това да се таксува отново като редовен пътник до Баня. Кондукторът отново му поискал 6.00 лева. Завързал се спор, в който се присъединил и началникът на влака. 

След това те казаха, че ще ме свалят от влака, продължава Тодор. Влакът спря, дойде и машинистът – млад здрав и хубав мъж и тримата заедно ме принудиха да сляза. Паднах в един шипков храст и едва когато се свестих започнах да викам за помощ. Помогна ми човек от Труд, който минавал наблизо, искам да го намеря и да му благодаря, твърди Тодор Николов.

Ще подам жалба в прокуратурата и в БДЖ-Пловдив, категоричен е възрастният мъж. Дни наред той не може да дойде на себе си от шока, в който изпаднал, след като бил изхвърлен от влака насред път. Той заяви, че ще приложи и медицинско свидетелство за здравословното си състояние – стара травма на ръката, която се обострила от падането и сърдечна недостатъчност.

Проверка установи, че в този ден влакът, с който е пътувал Тодор Николов, е обслужван от бригада от Пътнически превози – на жп гара Пловдив. Но проверка на прокуратурата може да установи какво точно се е случило, при положение, че извънредното спиране на влака, както и всичко, което се случва по време на движението му, се записва автоматично в така наречената „черна кутия“.