Васил Божков изпрати официално съобщение до медиите, в което обявява, че контролният пакет акции на "Левски" ще бъде предаден на премиера Бойко Борисов, предаде Gong.bg.

В писмо до медиите Божков заявява, че клубът е в изключително тежко финансово състояние, затова оставя бъдещето на клуба в ръцете на министър-председателя. 

"Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на "Левски". Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел", пише Божков.

"Благодарим на ръководството на ПФК "Левски" за усилията и изключителния професионализъм през последната година. Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци", казва Божков.