Въоръжени до зъби полицаи всяха паника и страх сред посетителите на мол Галерия в Бургас, след като тази вечер влязоха в търговския център.

В същото време ченгета с подобно въоръжение, подходящо за спеакция за залавянето на главатар на мафиотска банда, са забелязани и в другия бургаски мол, съобщава Флагман.бг.Снимка: Флагман бг

Ченгетата действат спокойно, не създават паника, но самата им поява в този вид е шокираща за мнозина. От ОД на МВР в Бургас дадоха разяснения за засиленото полицейско присъствие.

“Акцията е на Жандармерията и Специализираните полицейски сили във връзка с коледните празници. Дават дежурства по график. Носят дългоцевни оръжия.Снимка: Флагман бг

Ще бъдат не само в моловете, но и в големите хипермаркети“, казаха от ОД на МВР в Бургас и подчертаха, че целта е осигуряване на сигурност и бургазлии да не се притесняват от вида им. Акцията ще продължи до 3 януари.

Подобна практика има в редица европейски страни и мерките са изцяло превантивни, но практиката все още е непозната за България.

Ще бъдат не само в моловете, но и в големите хипермаркети“, казаха от ОД на МВР в Бургас и подчертаха, че целта е осигуряване на сигурност и бургазлии да не се притесняват от вида им. Акцията ще продължи до 3-ти януари.

Подобна практика има в редица европейски страни и мерките са изцяло превантивни, но практиката все още е непозната за България.