Временни разкъсвания и намаления на облачността се очаква да има днес, но на места в западната половина от страната отново ще превали дъжд, в планините над 1 800 метра – сняг, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно слаб.

Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса. Максималните ще са между 12 и и 17 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Остава хладно с максимални температури между 13 и 14 градуса. Температурата на морската вода ще достигне 11 – 12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, на места, главно в масивите на Западна България ще превали дъжд, а над 1 800 м - сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 6 градуса, на 2 000 метра – около минус 1 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, ще е малко по-високо от средното за април.

Утре слаби превалявания ще има само на изолирани места, главно в източната половина от страната и в планините. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места преди обяд. Вятърът ще остане от северозапад, привечер в Източна България отново ще се ориентира от североизток. Сутрешните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса и на отделни места, главно в Североизточна България и по високите полета, ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък и петък отново ще има превалявания, на повече места и по-съществени през втория ден. Вятърът ще бъде от североизток, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат.