Сутринта в Северозападна България, а и на места в западната половина на страната и в централните райони е възможно да превали и прегърми.

В източните райони ще духа слаб, до умерен вятър от югоизток, съобщиха синоптиците от НИМХ.

Минималните температури ще са от 14 до 19 градуса, по морето до около 22.

В източните райони ще остане почти без валежи. Температурите ще бъдат от 30 до 35 на изток и с няколко градуса по-ниски над Западна България.

В 9 области е обявен жълт код -  Област Видин, Монтана, Враца, София област, София-град, Пернишка област, Кюстендилска, Пазарджишка и Благоевградска област. Има условия и за градушки.

В неделя ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но превалявания и гръмотевици ще има само над планините на Западна България и в централните западни райони. В Софийско също е възможно да превали и прегърми.

На изток ще остане ветровито, с до умерен източен вятър. Температурите ще се понижат слабо и ще бъдат от 27 до 32 градуса, в местата с превалявания на запад и югозапад с градус-два по-ниски.

В понеделник ще бъде слънчево, с купести облаци, но е малка вероятност за валежи, само на отделни места в планините на запад.

Температурите в повечето места сутрин ще са от 12 до 17 градуса, а максималните стойности ще са от 28 до 33 градуса. Ще духа слаб източен вятър.