Нов случай на агресия училище. Този път учителка е ударила третокласник във видинско училище. Причината - то пишело твърде бавно. Това твърди майката на удареното дете.

9-годишното момче учи в видинското училище „Любен Каравелов“. Майката разказва, че в средата на миналата седмица получила обаждане от учителката.

 „Тя ми се обади преди обяд и ми каза, че детето пише бавно и му се е скарала. И аз й казах – „Добре, няма проблем”. „Но аз много му повиших тон, да знаете”, казва още учителката. Казах й да ми даде детето, за да му обясня да пише по-бързо и да се старае. Тя ми обясни, че го е нашамарила, защото я е вбесил”, разказва пред Нова тв Магдалена Каменова, чието дете е било ударено от учителката.

Случаят е от час по математика, твърди детето. Но  това не били първите шамари. Детето било удряно от същата учителка и в края на октомври.

„Детето ми се обади разплакано по телефона. Аз отидох, повиках я, исках да разговарям с нея и тя си призна”, казва още Каменова.

В училището вече е започнала проверка. Учителката обаче тя няма да говори пред медии докато проверката не приключи.

„Няма ли право госпожата, класният ръководител на трети клас,  да каже пред нас, какво се е случило? Дайте ми първо на мен време да се срещна с госпожата след като приключи учебните занятия, да изясним какво се е случило и какво не се е случило, и на следваща среща с вас да представим това, което, трябва да кажем”,  заяви директорката на ОУ „Любен Каравелов“ – Видин Любка Найденова.

Третокласникът е за първа година в това училището. Досега е натрупал близо 80 отсъствия и според директорката има сериозни пропуски в  обучението.

 „И това, което е най-притеснителното е то няма мотивация за работа. Отказва наистина да работи и да пише. Това го знаем в тези месеци, в които учителката всячески се опитва да го адаптира към учебния процес. Разбира се шамаросването не е нито педагогично, нито методично. Не съм неин адвокат и не мога да я защитавам в момента, но трябва да изясня ситуацията, при която се е случило всичко това“, казва още Найденова.

Майката вече е уведомила полицията, наела е и адвокат.

 „Колко може, толкова пише. И аз и обяснявам да му напише оценка, която отговаря на бавното му писане. Или да му напише забележка или да ме извикат в училище”, обясни Каменова.

Според майка на друго дете в класа, учителката е набедена, без да има вина.

„Възмутена съм от цялата тази помия, която се изля върху тази жена, която е един много способен преподавател“, каза Мая Цветанова.

Майката на удареното момче е категорична, че детето й няма да посещава повече училището и ще го премести отново. С него предстои да работи и психолог.