Осеч учители в столичното 55-о СУ "Петко Каравелов" са с коронавирус. Столичната РЗИ вече провежда тестване на контактните лица, в това число и на ученици. Новината е потвърдена от Столична община, съобщи Нова телевизия.

В навечерието на първия учебен ден на сайта на училището се появява информация, че във връзка с установен положителен случай на COVID-19 на учител в 55 СУ тържественото откриване на учебната година ще се проведе за учениците от ПГ, първи и осми клас.

Директорът на учебното заведение Радост Петкова заяви, че в началото на септември са имали учител, който проявил симптоми на заразата. 

Направени са тестове на целия персонал - педагогически и непедагогически - общо 130 души. Късно снощи тестовете на 8 учители излизат положителни. Нито един от тях не проявява симптоми на заразата.

Две от учителките са имали контакт за кратко на 15 септември с предучилищните и първокласниците, но и двете са били с маски. "Утре и вдругиден в лабораторията на РЗИ ще бъдат изследвани и самите деца, без да затваряме училището”, каза говорителят на РЗИ - София Руслана Петрова.