Ученик от СУ „Панайот Волов“ в Шумен намерил портмоне с 300 лева и го предал в полицията в петък. Оттам веднага се погрижили да намерят бързо собственичката, която още не подозирала за загубата.

Доблестният Ивелин Казаков намерил чуждия портфейл в района на сградата на Радио Шумен. В голямото междучасие отишъл да взема служебна бележка за доходите на майка си, която да му послужи за получаване на стипендия. На тротоара забелязал червеното дамско портмоне. Взел го и след като установил, че в него има голяма парична сума веднага отишъл в близкото Районно управление – Шумен.

След час полицаите срещнали 18-годишното момче със собственичката, която била много развълнувана и признала, че не е разбрала за изгубената вещ.

Бъдещият абитуриент разказа, че дори и за секунда не е мислил да задържи парите за себе си. Знае как се изкарват пари – две години работил като сервитьор по морето и се е научил да ги цени. „Предположих, че за някой това може да са последните пари. Досега съм намирал само празни портмонета“, разказва момчето.

Снимка: ОДМВР-Шумен