Спи на пейки. Бил е в Дом за сираци "Княгиня Надежда" до миналата година. Храни се само тогава, когато някой му даде храна. Никой от никаква служба не е спирал до него. Никой нищо не го е питал. Никой не се е опитвал да му помогне. Баща му е починал, майка му е в Германия. Казва се Цветомир Стоянов и е на улицата. А е само на 19...

Oт няколко месеца бездомният младеж стои в подлеза на Централна автогара във Варна в безпомощно състояние, коментират варненци в социалните мрежи. Попаднало на най ниското стъпало на обществената пирамида, момчето е изоставено от съдбата и от системата...

“Той е етнически българин и християнин, сирак, НЕ Е наркозависим. Болен е от 10 г. от тежка форма на псориазис, заболяването прогресира защото не се лекува, а и няма и кой да помогне, пишат потребителите в социалните мрежи.

“В момента е подритван и подминаван ежедневно от ХОРАТА с пълно безразличие, без никакво съжаление и желание да му се помогне, да стъпи на краката си, да оздравее и да е полезен за себе си и същото това общество”, пише Росен Димитров.

“Не оставяйте един млад българин на произвола на съдбата. След броени дни температурите ще паднат значително и това момче е обречено. Нека това бъде тест за институциите и църквата”, пише още Димитров.

Институциите обаче засега мълчат. Цветомир за тях е невидим. И докато все пак някой прогледне за злощастната съдба на това болно момче, благородна варненка му носи хляб, лютеничка и салам и... изтръпна от вида на крака му. Вероятно скоро младежът няма да може и да се движи.