Едно 18-годишно момче от Пазарджик води тежка битка за живота си. Един първи учебен ден в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в града ще бъде по-различен. Защото вместо цветя за празника на учителите прекрачващите прага на училището ще дарят средства за лечението на Георги.

Самите учители от учебното заведение отправиха призив за това. Идеята да помогнат на техния бивш вече ученик Георги Арнаудов идва веднага след като научават страшната диагноза на момчето. Призивът на ръководството на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик, а и на самите преподаватели, е ученици и родители да дарят парите за букети, които традиционно се подаряват в този ден, за лечението на Георги, който се бори с тежко заболяване.

Ето и самото обръщение:

"Уважаеми съученици, бивши наши възпитаници, скъпи родители!

Пред прага на новата 2019 / 2020 г. се обръщаме с молба - средствата, които сте предвидили за цветя, с които да изразите уважението и преклонението пред учителите си, да ги дарите в помощ на един ученик, завършил Гимназията ни през 2019 г. - Георги Арнаудов. Във фоайето на училището ще бъде разположена кутия, в която ще поставите своята лепта за лечението му. Така ще помогнем на нуждаещия се, ще подкрепим надеждата му, че преумноженото добро ще го следва по пътя му в битката с болестта!

За целта е създадена комисия от учители: Виктория Вълкова - тел. 0883319141; Даримир Генев - тел. 0882998916 и Нина Димова - тел. 0882998957. При откриване на банкова сметка, ще посочим и нея! Предварително Ви благодарим.

Желаем Ви крепко здраве, благоденствие и успехи през новата учебна година! На добър час!".

Благородната кауза за Георги веднага получава мощна подкрепа в социалните мрежи. Всички ученици ще се включат в кампанията и така на първия учебен ден тази година цветя няма да има, но пък ще има надежда, че Георги ще оздравее.

Учителите се надяват техният пример да бъде последван и от други училища в областта. 

В благотворителната компания вече са се включили:
Професионална гимназия по икономика и мениджмънт - Пазарджик;
1-во Основно училище "Свети Климент Охридски" - Пазарджик.
Профилирана гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" (скоро ще се постави кутия).

Дарителската сметка на Георги Арнаудов е:

BG72RZBB91551011086230,

BIC RZBBBGSF, валута - BG Leva (Райфайзенбанк)