Вътрешно отделение на общинската болница в Чирпан ще бъде поставено под карантина заради положителна проба на пациент, който се е лекувал там, съобщиха от Общинския кризисен щаб.

Пациентът е военнослужещ от село Свобода и вече е настанен в Инфекциозната клиника на Университетската болница в Стара Загора.

​Двама са заболелите от Covid-19 в чирпанското село Свобода, където заразата вероятно е пренесена от военнослужещ, който е присъствал на религиозната сбирка в Перущица. На контактните му колеги от поделението в селото и близките му ще бъдат направени бързи тестове.

Днес медиците и персоналът от вътрешното отделение в Чирпан, където е бил лекуван, също ще бъдат изследвани с PCR тестове, обяви директорът на общинската болница Неделчо Тотев.

"Пациентите в момента са осем и те ще бъдат поставени под карантина до изтичането на пътеката, по която лежат. Когато резултатите излязат ще стане ясно по нататък как ще процедираме, но след крайната дезинфекция отделението отново да заработи".

Община Чирпан поема ангажимента да осигури средства за тестовете от дарителски фонд, прави се и дезинфекция в село Свобода.