След гръмотевичния уикенд и новата седмица започва с валежи и условия за бури, но ще завърши със слънце и високи температури.

В понеделник дъждове ще има предимно в Северна България и в планините, но във вторник те ще обхванат цялата страна.

По-интензивни ще са валежите в Тракия и Добруджа.

Ще има условия за гръмотевични бури. В сряда дъждовете на запад постепенно ще спират, но в източните райони на страната ще продължат през целия ден.

Температурите чувствително ще се понижат и минималните в София ще са 14, а в останалите части - 16-17 градуса. Максималните стойности на термометъра ще са от 22 до 27 градуса, каза още метеорологът. Четвъртък ще започне с превалявания по Черноморието, но облачността бързо ще се разкъса и ще се затопли Ще се повишат и максималните температури - ще са между 25 и 30 градуса.

От петък ни очаква повече слънце. В събота сутрин за кратко по Черноморието може да се образуват мъгли поради източния вятър и преноса на влажни въздушни маси, но бързо ще се разсеят. Предимно слънчево ще е и в неделя. Ще се развиват купести облаци, но валежи не се очакват. Температурите през почивните дни ще достигнат от 28 до 33, а на места до 36 градуса. На морската вода - между 23° и 25°

По планините времето ще е приятно за туризъм. Високопланинските маршрути над 2000 метра височина също ще са гостоприемни.

От 13 юли отново ще има слабо разхлаждане на въздуха. Като цяло предстоящите температури са близки до климатичните норми, обобщи метеорологът.