Двама влюбени се врекоха във вярност един на друг и го направиха със стил, соц стил.

"Допуснатият брак е беда за целия колектив" – мотото на цялата им сватба, която никак не изневери на стилистиката от славното Бай Тошево време.

Ех, социалистическа идилия…

Кола с кукла на капака, телефон с шайба, грамофон с плочи и интериор от вечното време на БКП.

Сватбата обаче си е съвсем истинска и се е случила в Смолянско. Младоженците са Димитрия Кавакова и Димитър Настанлиев. Двамата сключват брак на рождения ден на Димитрия, когато тя навършва 29 години.

Сватбата е сякаш излязла от първите страници на вестник "Народна младеж" - купонът пък се вихри сред соцлозунги и ретро табели: "Машината обича ласка, грижливо гледане и смазка!", "Селянино, изми ли си яйцата?", "Допуснатият брак е беда за целия колектив", "Да не оставим неодрусана слива в нашето село", разказват от "24 часа".

Празничната маса пък е с украса от телефон с шайба, черно-бели снимки, касетки с музика, книгите "Първа любов" и "Първа дружба", стара шевна и пишеща машини, грамофон и други атрибути от времето на соца.

Идеята се родила, защото двойката искала да направи нещо оригинално и запомнящо се. А какво по-запомнящо се от времето на Бай Тошо?