Едва 26-годишни, двойка влюбени са променили изцяло начина си на живот не само заради възприятието си за света, но и заради заниманията, в които са не по-малко влюбени.

Деница е млад, трезвомислещ човек - по отношение на собствената си реализация. Въпреки нелесно постижимата си мечта – да построи мечтания дом, тя не се отказва. Дом, който не е само за нея и съпруга ѝ, а и дом на още много хора.

Младата жена сподели пред Glas.bg, че още учейки в художествената гимназия в Пловдив, е знаела в каква насока ще се развива. Когато говори за архитектура и проектиране, това звучи сякаш цял живот го е правила, и то с изключителна прецизност и внимание към детайлите. За нея материалното, като резултат от действията, не е основна цел, а смята, че всеотдайната работа всеки ден неминуемо ще доведе до желания резултат. Тя е силно мотивирана да помага на хората да реализират мечтите си.

„Избрахме да строим именно куполни сгради не само заради външния им вид, но и заради ефективността им. Той ще е около пет пъти по-устойчив от стандартната правоъгълна сграда. Поради формата си те се отопляват изключително добре, а живеейки в подобна къща, хората се чувстват по близо до природата, защото се правят предимно от екологични материали. Конструкцията е изцяло от дърво, с покрив, приличащ на черупка, а за всеки изпълнен проект ние засаждаме по едно дръвче, за да не ощетяваме земята. Така се получава един завършен кръг“, обясни Деница.

Деница Чавдарова установява, че интерес към куполните сгради проявят предимно млади хора на възраст под 40 години. Дори споделя, че най-често това са двойки, които предпочитат спокойствие и уединение, бягайки извън пределите на натоварените градове.

"Млади хора се свързват с мен и разпитват как и за колко време се прави една такава къща. Задължително питат и за цената, като голяма част са готови да изтеглят и кредит. Смятам, че това което правим, е много достъпно спрямо кутийките в градовете. Там цените са неоправдано високи и няма тенденция да падат."

До момента тя заедно с мъжа си имат издадени около 410 проекта по цял свят, като в началото работи основно за чужди фирми, изграждайки идейните концепции.

Със съпруга си Алекс са заедно вече осем години. Те не са избрали големия град, за да търсят реализация, защото това да са заедно и да работят от вкъщи, е основен приоритет.

“Продпочитаме да работим от вкъщи и не държим непременно да излизаме и да се срещаме с много хора. Излизам, когато е необходимо да се срещна с клиенти, или те идват при мен."

За нея работата от вкъщи е нещо съсвем нормално. Създалите се обстоятелства покрай коронавируса със сигурност са ограничили и поставили доста хора в неудоба ситуация, но за тях двамата, това е начин на живот.

„Ние винаги сме пазарували веднъж в месеца по-сериозно, така че да имаме всичко необходимо за седмици напред. Така че това е въпрос на мислене и ние по никакъв начин не се чувстваме изолирани заради епидемията“, казва тя.

Вече намерили заниманията си, се стремят да се развиват в професионалната им посока, и на първо място - да бъдат близо един до друг. На въпроса: Как си представяш живота ви след десет години, Деница отговаря: Представям си да сме някъде високо в планината, в малка куполна къща и... нива с картофи. 

„Сега, във връзка със създалата се обстановка, се обединихме с хората с 3D принтери в България, за да помогнем на здравните работници, както и на всеки който се нуждае, като отпечатваме предпазни шлемове. До момента съм изработила 24 броя, а който се нуждае може да се свърже с мен“, казва младата жена.

Интересни оферти можете да разгледате в сайта на trafficproperties.bg