Веселин Христов, известен като Весо Паяка, се е предал в Централния Софийски затвор, научи Glas. Bg.

Според наши източници той е свидетелствал срещу задържаните шефове на ГДБОП - Цветан Панков - началник на отдела за наркотрафика, и Кирил Ванков - шеф на сектора.

Очаква се до часове да се предаде и тартора нанай-голямата наркобанда в страната ни Радмил Ранов - Радо Ланеца. Те бяха обявени за издирване. Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт срещу Ланеца и Паяка и още 40 души за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение, саморазправа и принуда.

И Радо Ланеца се предаде!

Процесът трябваше да започне на 15.05.2020 г., но беше отложен тъй като голяма част от всички 41 души не бяха получили обвинителния акт. 11 от тях са в затвора, 14 са пуснати с по- леки мярки.

Времето на недосегаемите свърши, задържахме шефове от ГДБОП! ВИДЕО

Ето ги задържаните шефове на ГДБОП СНИМКИ

Според обвинението, тарторите на мегаструктурата, която бе разбита през август миналата година, са Радо Ланеца, Весо Паяка, Росен Стъкларя и Владимир Иванов – Късия. При спецоперацията тогава Радо Ланеца, Весо Паяка и Веселин-Телото не бяха открити и бяха обявени за издирване. Дни след акцията разследващите се натикнаха на над 100 кг наркотици и боен арсенал в гараж в кв. „Манастирски ливади“. Екипът ни тогава засне акцията.

Според разследващите стоките са били складирани там от групата на Радо Ланеца. При претърсването бяха открити счетоводни тефтери, в които бяха записани имена на полицаи, покровителствали наркобандата.

Очаквайте подробности!

 

 

 

 

 

Веселин Христов - Весо Паяка