Прибирам се снощи към вкъщи и ми звъни месенджерът. Вдигам, а от другата страна ми казват, че съм си загубил портфейла. Вътре имаше определена сума пари, но не това беше важното. Вътре ми бяха всичките документи. Искам да изкажа благодарности на младежа, който ми ги върна. Вярвам, че подрастващото поколение има висока ценностна система! Благодаря ти и бъди много здрав!

Тези думи, споделени във Facebook от един карловец, накараха много хора да възкликнат "Браво!". И понеже напоследък сме се вторачили твърде много в лошотията, искаме повече хора да видят момчето, което се е обадило на мъжа, за да върне портфейла. С което всъщност върна надеждата ни, че доброто все пак съществува.

Момчето се казва Стефан Георгиев и е от Карлово. Една мисъл, споделена от него в личния му профил в социалната мрежа, като че ли обяснява всичко: "Всеки може да стори нещо лошо… Направи добро, зарадвай някой, просто така!", е написал Стефан преди време. И понеже освен отзивчив, той се оказа и скромен, разбрахме, че всъщност портмонето е намерено от негови приятели - Антония и Никола, а той е помогнал да се открие притежателят му.

От което ни стана още по-хубаво! Трима млади карловци заслужават респект! Браво!