Историята на 2 скромни момчета - братя с изключително тежка съдба, които имат нужда от нашата помощ, разказа Мартин Атанасов от Пловдив. 

Божидар и Димитър са на 23 и 26 години. Наскоро остават кръгли сираци. Божидар е бил отличник, завършил училище "Климент Охридски" с пълно отличие, а след това ПУ, специалност медицинска биология (микробиология) с много добър резултат. Знае отлично английски и има средно ниво на руски.

Брат му Димитър е завършил френската гимназия с английски и френски и после ПУ, специалност лингвистика с маркетинг. И двамата са скромни, много бедни, живеят в малка къщичка в с. Брестник. Баща им бил добър човек. Починал преди 2-3 години. След това майката се разболяла от рак. Божидар и Димитър се грижели за нея 1 година, докато тя е на легло, хранели я с капкопер, но за съжаление жената преди седмица си отива от този свят - точно на рождения ден на Божидар.

Така двете момчета остават пълни сираци, грижейки се понастоящем за една много възрастна болна баба. Живеят в голяма немотия...
Момчетата имат нужда от дрехи и работа. Носят обувки номер 40-41, едното момче е по-едро, другото е по-слабо. Николета Чавдарова от "Пловдив, подай ръка на пенсионер" е качила снимка на двете момчета с жена, която им е помогнала скоро. Същата дама вчера им дава 20 лв., с които да си платят билетите за автобуса до дома. Ако не била тя, те щели да осъмнат на пътя... Разплакали се, защото не вярвали, че непознат човек може да им помогне така.

Обръщаме се към всеки от вас, който може да съдейства за намиране на работа за двете момчета или иска да предостави дрехи и обувки, да се свърже с Мартин чрез фейсбук или на тел: 0877206215.