Призив за помощ публикува пловдивчанин в социалната мрежа. Мъжът споделя видеоклип, на който се вижда възрастна жена. На заден план се чува гласът на снимащия, от когото разбираме, че госпожата спи на близка пейка, като единствената й защита от студа са няколко одеяла.

Тя няма дом или работа, което я поставя в трудно положение, още повече че настъпват зимните месеци, в които живот навън може да доведе до сериозни заболявания.

Самата жена иска да намери работа, каквото и да е, не желае подаяния, а иска единствено шанс с труда си да спечели средства за да плати за квартира и храна.

Именно такъв е и призивът на снимащия мъж, публикувал историята ѝ. Той призовава добри хора да помогнат за намирането на работа и впоследствие квартира, където да прекара зимата.

"Жената е интелигентна и търси някъде да чисти вход или нещо подобно, не иска нищо наготово, даже настоява да си изработи средствата", добавя към призива си Янко Кавърджиев, споделил тази тъжна история от Пловдив.

От комениращи се разбира, че жената може да бъде срещната в пловдивския квартал Гагарин, тя има трима сина, но по стечение на обстоятелствата не живее при нито един от тях. Ето какво пише Марина Ангел:

"Аз познавам тази жена, живея в Гагарин и често и свалям храна... има 3 сина и никой не я иска. Абсолютно интелигентен човек, дано някой й помогне."

На призива за помощ откликват хора, някои предлагат помощ за търсената работа, а други предлагат подслон.

Драгомир Тодоров: "Къде е това? И горе-долу на каква възраст е? Искам да помогна с работа. Ще й намерим и квартира. Поне докато не е дошла зимата."

Постъпката на споделилия историята намира одобрението на други коментиращи:

"Браво момче! Хората трябва да се научат на състрадателност! И да знаят, че има една мъдра приказка: НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!", пише Таня Танковска.

Надяваме се жената, изпаднала в беда, да получи шанс да намери работа и квартира. Призоваваме хората, имащи възможност, да й подадат ръка. Ако някой работодател е готов да наеме жената, нека да се обади на редакционния ни тел. 087 9999551. Пловдивчани, да помогнем!