Алексей Петров и Делян Пеевски са били сред мишените на Васил Божков. Това стана ясно по време на заседанието за определеняе на мярката за неотклонение на свързаните с хазартния бос Славчо Марков и Веселин Близнаков.

Други членове от групата на Васил Божков са Георги Божилов и Александър Митков.

Според „24 часа“ по време на заседанието стана ясно, че един от свидетелите е Константин Бухлев, който се намира в затвора във Варна. При свои разпити в края на мах той е заявил, че Роман Логвиненко, който беше осъден на 10 години като организатор на покушението срещу Алексей Петров, му бил казал тогава, че поръчката за покушението идвала от Васил Божков. Тогава Логвиненко бил казал, че другата мишена е Делян Пеевски.

Друг свидетел пък разкрива, че в разговор Васил Божков му казал, че Веселин Балтов, бивш сслужител на Отряда за борба с тероризма, стрелял по Манолов Велев през 2007 г.

По делото се появява още един свидетел с тайна самоличност с  №525 и е разпитван на 3 юли. Той твърди, че били обезпечени много пари за юридическата защита на Васил Божков. Пак този свидетел твърдял, че са дадени 5 млн. евро на Цветан Цветанов, също така пари на Мая Манолова и Слави Трифонов. За този разпит се разбра от обяснението, което Славчо Марков даде пред съда. Той уточни, че действително е бил служител ЦСБОП до 1997 г., бил е началник в направление наркотици и после се пенсионира, Оттогава е адвокат. Самият Марков е защитник и на секретарката на Божков Йоана Чолакова, която пък е обвиняема по другото дело срещу бизнесмена. 

Според адвоката му Манолов още на 4 март Славчо Марков е разбрал, че в дома му предстои са се случват процесуално-следствени действия. В тази връзка защитникът попита как би могъл да държи снимки на прокурора Кънев, след като е знаел, че ще бъде претърсван. Марков, който познава Божков от над 15 години, е бил с него и с адв Явор Хайтов, който е месец преди той да избяга в Дубай и да му се повдигнат обвинения.

По повод на твърденията, че е давал пари на известни хора, Славчо Марков обясни, че действително познава Цветан Цветанов, но защото е бил адвокат на Сергей Кацаров, който заедно с бившия вътрешен министър, беше обвиняем по делото, станал известно като делото за "кечърите". Макар този свидетел да е таен, очевидно той за Марков е добре познат, тъй като той обясни, че това е бивш служител на службите, обвинен за педофилия.

"Той стреля и със стратегическата информация, че се готви убийството на главния прокурор", посочи Славчо Марков. По думите му пликът със снимките на магистратите бил подхвърлен. Също така Веселин Балтов твърди, че 2 грама кокаин са били подхвърлени. След 3-часови пледоарии съдът обяви, че ще се произнесе в 14 ч.

Очаквайте подробности!