Представиха две станции от новата линия на софийското метро. По повод организирания от Столичния метрополитен Ден на отворените врати софиянци успяха да надникнат “зад кулисите” на някои от спирките по линия №3.

Инициативата е по повод годишнината от завършването на Линия 1 на Софийското метро от жк. “Люлин” до жк. “Младост” и засиления интерес от жителите на район “Красно село”.

Напълно готови са станциите на бул. “България” и “Красно село”, съобщиха от БНР. Предстои да започнат изпитанията на системите за управление. На пероните се предвижда изграждането на прегради, които ще предпазват пътниците от падане върху релсите.

Средното разстояние между станциите е около километър. В момента са доставени 20 влака, които ще обслужват маршрута от трета линия на метрото, обясни ръководителят на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев.

Строителството на първия етап от изграждането на трета линия на метрото предстои да завърши до края на тази година. Етапът включва трасето от булевард "Владимир Вазов", площад "Орлов мост", НДК до квартал "Красно село".

Следващите два етап от линията са планирани да се построят до 2024 година.