Император Нурихито се възкачи официално на императорския трон в Япония, а от българска страна на височайшото събитие присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава.

Държавният глава и жена му присъстваха в императорския дворец в Токио, където се състоя церемонията по интронизацията, където имаше гости от близо 200 държави.

За специалното събитие съпругата на президента отново избра тоалет на българския дизайнер Невена Николова, която дели работата си между София и Лондон. Тя се грижи за официалните тоалети на първата ни дама от началото на мандата на Румен Радев.

За пищната церемония в Токио Радева облече рокля от коприна в цвят "глетчер" в унисон със строгите изисквания на протокола за интронизацията.

Роклята й бе гарнирана с широк бял колан в талията, който бе съчетан с аксесоарите на съпруга ѝ. На врата си Радева носеше перлена огърлица с акцент черен камък. Косата ѝ бе прибрана в нисък кок.

Президентът ни пък бе в стилен черен фрак, с бяла жилетка и папийонка.

Румен и Десислава Радеви се движеха ръка за ръка. Събитието бе уважено от бившия френски президент Никола Саркози, полският президент Анджей Дуда и съпругата му Агата, чешкият министър-председател Андрей Бабиш и съпругата му Моника, кралят и кралицата на Холандия - Максима и Вилем-Александър, принц Чарлз, датската принцеса Мери и принц Фредерик, белгийският крал Филип и съпругата му Матилд и много други. Вижте снимките им!