Обидени от факта, че за първия учебен ден родителите се „агитирВат“ да не се купуват цветя за учителите, казанлъшки цветари рипнаха срещу идеята. Според тях имало много други начини да се съберат средства, за да се дарят, не било необходимо те да страдат "от цялата работа".

Децата от месеци жадували за този ден, за това как ще подарят цвете на учителите си, а сега? „На това дете как, как, какво ще му се обясни на него? Аз съм разстроена и обидена от факта. След една година детето няма да помни защо не е подарило на госпожата букет. Не е това начинът. Не трябва да се ощетява даден бранш. Ние също можем да дарим, доброволно... А сега - едва ли не цялото дарение ще дойде от нас, от нашия поминък. Това е голям удар. Ние, цветарите, разчитаме на даден празник, и сега какво да правим? Заредили сме стоката, сега ще хвърляме ли? И ние семейства храним. Не е това начинът!", каканижат пред камерата на press tv обидените до болка цветарки.

Всъщност идеята учениците да не купуват и да не носят цветя на учителите си в първия учебен ден излезе преди няколко дни от най-голямото училище в община Казанлък – СУ “Екзарх Антим I“. Причина стана намерението на учителския колектив да помогне със събирането на пари на своя колежка от друго казанлъшко училище, изпаднала в кома по време на екскурзия в чужбина.

От СУ “Екзарх Антим I“ излязоха с апел във Facebook вместо цветя на 16 септември децата да носят пари за благотворителната акция. Идеята им бе подкрепена от колективите и на други училища.

Което толкова обиди и възмути цветарките от града, че те решиха да изокат силно. Чуйте ги: