Спецакция тече от сутринта и в Русе. Жандармерия е влязла в административната сграда на "Приста ойл" на ул."Борисова" и в къщата, собственост на бизнесмена и съсобственик на компанията Пламен Бобоков, която се намира на ул."Хан Аспарух".

По първоначална информация са извършени претърсвания и изземвания, като от къщата са изнесени вещи и документи, съобщи bTV. Тя е запечатана - както външната врата на оградата, така и вътрешната на самата сграда.

И двата обекта се охраняват от екипи на жандармерията. В административната сграда се намира и почетното консулство на Украйна.

Засега няма подробности за акцията, както и не е ясно дали е свързана с операцията в Ботевград и изземванията от екоминистерството в София.

Пламен Бобоков е съосновател на Приста Ойл Груп, Председател на Съвета на Директорите на Приста Ойл Холдинг ЕАД и член на Съвета на Директорите на Монбат АД. Той е и съосновател на Фондация „Братя Бобокови“ (с предмет на дейност проучване и опазване на културно-историческото наследство). Бобоков е Почетен консул на Украйна в България и почетен гражданин на Русе.

Прокуратурата проверява и софийската централа на "Приста ойл" в квартал "Лозенец". От офисите се изземват документи. 

Зам.-министърът Красимир Живков още в сградата на МОСВ, където разследващите изземват документи.

Спецакция на ДАНС в два наши града!

Претърсват министерство! Зам-министър е вкаран в сградата!