Странно стечение на обстоятелствата ли, съвпадение ли... каквото и да го наречете, младият ром от влака, който спаси живота на нападнатото с нож момиче, си е герой! Петър от Церово този път спаси цяло семейство от Пазарджик, чийто апартамент се подпалил...

За новия подвиг на момчето стана ясно по време на награждаването му от кмета на Лисичово, който го отличи за смелата му постъпка, предаде www.bgonair.bg.

Преди 2 седмици Петър Бонев от лесичовското село Церово спаси младо момиче от нападател в нощния влак. Преди три дни среща ново предизвикателство, когато успява да изгаси пожар в апартамент в Пазарджик и да спаси семейството в него. 

В региона всички говорят за геройската постъпка на Петър в нощния влак. В нощта, когато спасява момичето, Петър не мисли за последиците, още по-малко пък си представя, че ще бъде вдъхновител за малките деца, но става точно така с малчуганите от Боримечково. 

Днес Петър признава, че не е очаквал толкова много внимание. Иска само добро бъдеще за семейството си, както и да си намери работа. Два пъти се е виждал с нападнатото момиче, на което пожелава да сбъдне мечтите си.

Мъжът, спасил наръганото момиче във влак: Това не е геройство, това е човещина