Ученичка последна година в руската гимназия в Пловдив избяга от дома си с намерение да се самоубие, като предварително оставила страшно писмо на майка си. Само след два часа обаче 18-годишната София Ватева бeше открита във влака към Стара Загора от служители на жандармерията и спасена. 

18-годишната София е открита!

Оказало се, че пътувала към баба си, където имала намерение да сложи край на живота си, споделят разследващи. София изпаднала в депресия от известно време. Не й харесвал животът, нито възпитателните методи на майка й, притеснявала се за предстоящия бал и всичко й оказвало негативно влияние върху психиката, споделят нейни познати, цитирани от Телеграф. 

Явно не издържала и взела най-тежкото решение - да сложи край на живота си. Рано сутринта вчера девойката тръгнала на училище, но дори не се появила в него. Именно заради това класната й незабавно звъннала на майка й и споделила, че София не е на училище.

Разтревожената родителка незабавно подала сигнал в полицията, след което се прибрала да чака новини вкъщи. Там открила оставеното писмо от дъщеря си. В него момичето описало, че всичко й е дотегнало и моли майка си да й прости. 

Само за два часа издирвачите засекли, че Ватева пътува във влака за Стара Загора, където имала баба. Било съобщено на всички полицейски постове и така екип на жандармерията открил София. На гарата пристигнала майката, при която тя останала да живее след развода на родителите си, заедно с психолози от Института на МВР.

В разговор момичето се опомнило и съжалило жестоко за постъпката си. Със зрелостничката ще работят психолози. 

Виждали ли сте София? Тази сутрин изчезна в Пловдив! СНИМКА