Във връзка с установените от 01.07.2020г. нови 18 случая на заразени с COVID-19 в шивашкото предприятие "Виомода", гр. Кричим, считам за необходимо да ви информирам, че от тях 11 лица са граждани на община Кричим, съобщи кметът на общината Атанас Калчев.

 

Ето какво каза още той: Останалите 7 лица са от с. Устина, община Перущица и община Стамболийски, но работят в шивашкото предприятие в Кричим.

Ръководството на предприятието е предприело незабавни противоепидемични мерки - затваряне на предприятието, дезинфекция и организирано тестване на служителите и работниците.

Всички лица с положителен тест са карантинирани по надлежния ред от РЗИ - Пловдив, установяват се и всички контактни на тях лица. Към настоящия момент всички заразени са без симптоми.
Апелирам за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както от карантинираните, така и от всички останали жители на нашият град.

Особено внимание към мерките трябва да проявяват хората от три основни групи: възрастните хора над 60 години, хората с хронични заболявания и хората с онкологични заболявания. Спазването на дисциплина, дезинфекция и дистанция е от еднакво значение за всички възрастови групи с цел опазване на собственото си здраве и здравето на близките ни.

Община Кричим ще продължи да прилага интензивно дезинфекция на местата за широко обществено ползване, но личната отговорност на всеки един от нас е от изключително значение, както за превенция, така и за ограничаване разпространението на инфекцията. Контрола от страна на РЗИ ще бъде засилен на територията на община Кричим, поради което е наложително спазването на определените противоепидемични мерки с цел опазване здравето и живота, но и за неналагане на санкции на нарушителите.
Желая на всички здраве и нека всички бъдем еднакво отговорни и дисциплинирани!

Кметът на Устина Нели Бундева съобщи, че шивачките от цеха в Кричим ще бъдат поставени под карантина.

Във връзка с днешните посещения по адреси от Инспектор на РЗИ и Полиция, ви уведомявам, че са връчени протоколи за карантина на жените, работещи в шивашки цех Кричим. Няма положителни проби, но са контактни лица! Ще бъдат проверявани за спазване на карантината, каза Бундева.

Заразените в Кричим са без симптоми!

Ново огнище на COVID-19 в Кричим!