Жители на ромския кв. “Надежда” в Сливен изразиха за пореден път подкрепата си към британеца Даниел Хъл, който беше обвинен в блудство с деца.

Пасторът е член на молитвен дом „Съединение” в града, а месните признават, че за времето, в което е бил при тях, Хъл е помагал с всякакви средства. Той се е грижил за всички - осигурявал е дрехи, храна и битови условия за семействата. От къде идвали средствата за това обаче така и не се заинтересували. Жителите предполагат, че Хъл е имал приятели зад граница, предават от bTV.

Местните обаче са категорични - Хъл не е блудствал с деца и никога не е давал признаци, че извършва незаконна дейност. Жителите на махалата настояха британският пастор да бъде освободен.

Близки на разследването обаче твърдят, че Хъл е плащал по 20-30 лева дневно на родителите от махалата в Сливен, за да прекарва време с децата им. Освен всичко, пасторът е снимал малолетните и е публикувал видеа с тях в тайни чат стаи.

Докато задоволявал нагона си с малолетните момченца, той легитимирал престоя и контактите си с децата от квартала, представяйки се за пастор, който проповядва течение на християнската религия.

Хъл живеел заедно с цялото си семейство в сливенската махала. С него били родителите и сестра му, която дори била бременна от местен човек, твърдят жителите на квартала.

Припомняме, че стана ясно, че Даниел Хъл е осъждан и е лежал в затвор във Великобритания заради сексуална експлоатация на деца.

В момента Хъл е в ареста с постоянна мярка – “задържане под стража”.