Приятели и близки на семейството на 14-годишната ученичка от варненска гимназия Симона Петрова, публикуваха призив в социалната мрежа да се помогне на момичето. Симона пострада тежко, когато беше пометена на спирка „Тракия“ от заспал шофьор на волана. Сега красивото момиче се нуждае от кръв за предстоящите операции. В петък от МБАЛ „Света Анна“ заявиха, че момичето е стабилизирано, но все още е в тежко състояние и в изкуствена кома.

Припомняме, ужасът стана около 07:40 часа в понеделник сутринта на автобусна спирка във Варна. Виновен за инцидента е 21-годишен шофьор на "Фолксваген", който загубил контрол над превозното средство и се врязал в спирката на бул. "Владислав Варненчик". 14-годишната Симона е с тежка черепно-мозъчна травма, има сериозни наранявания в областта на гръдния кош и краката.

Момичето има и кръвоизлив в мозъка. Критичното състояние се дължи на мозъчен оток, обясниха от МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Лекарите не се ангажират с прогнози за състоянието на детето.

При инцидента пострадаха и други двама души. Още едно момиче на 14 години, което не е пострадало тежко. Ранен беше и 27-годишен мъж, който е с два счупени крака и черепно-мозъчна травма. Той е контактен и помни какво се е случило през трагичната сутрин, когато тримата чакащи на спирката били пометени от идващата лека кола.

Майката на тежко пострадалото дете минала случайно покрай мястото минути след катастрофата. Тогава Гинка Панайотова разказа, че видяла дъщеря си Симона просната на асфалта в безпомощно състояние. Успяла само да помогне на лекарите да качат детето й в линейката. Казва, че към момента Симона е в кома, а всички се молят час по-скоро тя да се подобри.

Предвид предстоящите множество операции обаче, приятели на Симона започнаха от няколко дни да даряват кръв с призива към всички, който имат възможност да го направят, да се включат, тъй като битката за възстановяването на 14-годишното момиче ще е дълга и тежка.

Всеки, който има възможност и желание да дари кръв, може да го направи в кръвния център, който се намира в двора на МБАЛ „Света Анна“, като трябва да уточннят, че даряват кръв за Симона Петрова Костадинова. След това трябва да занесат бележката в отделението по реанимация към болницата, поясняват още инициаторите на кампанията.