„Никога не съм давал рушвети. Но доколкото познавам Божков, той никога няма да плати от името на всички съдружници. Той може да ги накара да платят вместо него, но не и да плаща вместо всички”, обяви  бившият съдружник на издирвания бизнесмен Васил Божков – Цветомир Найденов.

Преди дни Васил Божков, срещу когото има 18 повдигнати обвинения и се укрива в Дубай, заяви, че Законът за хазарта е бил променен заради него срещу процент от печалбата за управляващите.

"Нашето семейство има 16% в Еврофутбол през друга фирма. Еврофутбол се контролираше от Васил Божков и ние няма как да не знаем, ако той е плащал някакви 20%, защото той щеше да ги удържи от нас, както и от гръцки си партньор”, смята Найденов.

Той отрече да е участвал в „Национална лотария” и потвърди думите на други съдружници на бизнесмена, че те също не са знаели за подкупи, предаде Нова тв.

„Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш – мокри поръчки, купуване на културни ценности, поддържане на „армия от плеймейтки, търговията с влияние. В никое от тях няма даване на пари по банков път. Гледайки датите, за 2019 година, таймингът на теглене през октомври съвпада с изборите”, заяви Найденов.

Той е убеден, че няма нищо компрометиращо в когото и да било.

"Божков правел внушения, защото такъв бил маниерът му на работа и за да дестабилизира правителството", което, според Найденов, си е свършило работата.